A terápia hatása a dohányzásra

A  száraz sóaeroszollal dúsított levegő a tüdő kéményseprője, ami hatékonyan és biztonságosan tisztítja meg a tüdőt az ott lerakódott szennyeződésektől, allergénektől és a felesleges nyáktól. A számtalan jótékony hatás közül az alábbiak segítenek enyhíteni, vagy akár megszüntetni az aktív és a passzív dohányzás okozta kellemetlen tüneteket  és akár a leszokásban is segítségére lehet:

  • Megtisztítja a légutakat – A só részecskék csökkentik a nyálka viszkozitását, eltávolítják az inaktivált kórós mikroorganizmusokat és a légutakban lerakódott szennyező anyagokat. A belégzett só így lényegében oldószerként funkcionál és magába vonzza a felső és alsó légutakban megtapadt váladékot.  
  • Természetes gyulladáscsökkentő – Ez a lerakódott kátrány miatt kialakult krónikus gyulladások miatt fontos. A gyulladáscsökkentő hatás az alkalikus hatásának köszönhető, amely segítségével a só részecskék közvetlenül megtapadnak a légutak nyálkahártyáján. 
  • Immunrendszer erősítése – Gyorsabb gyógyulás és nagyobb ellenállás a betegségekkel szemben. A só kristályok fertőtlenítő hatással rendelkeznek, elpusztítja a baktériumok, vírusok és gombák nagy részét. A szervezet fizikai és biokémiai aktivitását javítja, fokozza az anyagcserét és a perifériás keringést.  
  • Csökkenti a stresszt  – kevesebb feszültség, jobb közérzet